Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlandse attractiebouwer ontwikkelt achtbaantrein van de toekomst

09-12-2015, 08.59 uur

De beroemde Limburgse attractiebouwer Vekoma brengt een nieuw type achtbaantrein op de markt. Het bedrijf werkt aan de zogenoemde MK1101-trein, die comfortabeler zou zijn dan ooit. In de fabriek van Vekoma wordt er momenteel de laatste hand aan gelegd.

"Het is een nieuwe ontwikkeling voor een gegarandeerde uiterst comfortabele ride", vertelt accountmanager Charlotte van Etten aan Looopings. "De focus is gelegd op zowel de veiligheid als de ergonomie van het ontwerp."

De nieuwe MK1101-treinen zijn voor het eerst uit te proberen in het Poolse pretpark Energylandia. Daar opent in 2016 de Vekoma-achtbaan Formula 1, met drie inversies en een lancering van 80 kilometer per uur. Energylandia is een goede klant van de fabrikant: dit jaar kwamen er al drie Vekoma-banen bij.

De Limburgers zijn apetrots op het technische hoogstandje. Van Etten: "Het is een prachtig open design." De treinen kunnen worden ingezet voor thrill- en loopingcoasters. "Het onderstel is gebaseerd op bewezen technologie, maar dan met een minimum aan laswerk. Dat betekent minder inspectiepunten en lagere onderhoudskosten."

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be