Fabrikanten

Nederlandse attractiebouwer ontwikkelt achtbaantrein van de toekomst

09-12-2015, 08.59 uur | Reacties

De beroemde Limburgse attractiebouwer Vekoma brengt een nieuw type achtbaantrein op de markt. Het bedrijf werkt aan de zogenoemde MK1101-trein, die comfortabeler zou zijn dan ooit. In de fabriek van Vekoma wordt er momenteel de laatste hand aan gelegd.

"Het is een nieuwe ontwikkeling voor een gegarandeerde uiterst comfortabele ride", vertelt accountmanager Charlotte van Etten aan Looopings. "De focus is gelegd op zowel de veiligheid als de ergonomie van het ontwerp."


ZIE OOK: Vekoma timmert aan de weg: Nederlandse achtbaanbouwer helemaal volgeboekt

De nieuwe MK1101-treinen zijn voor het eerst uit te proberen in het Poolse pretpark Energylandia. Daar opent in 2016 de Vekoma-achtbaan Formula 1, met drie inversies en een lancering van 80 kilometer per uur. Energylandia is een goede klant van de fabrikant: dit jaar kwamen er al drie Vekoma-banen bij.

De Limburgers zijn apetrots op het technische hoogstandje. Van Etten: "Het is een prachtig open design." De treinen kunnen worden ingezet voor thrill- en loopingcoasters. "Het onderstel is gebaseerd op bewezen technologie, maar dan met een minimum aan laswerk. Dat betekent minder inspectiepunten en lagere onderhoudskosten."

ZIE OOK: Neerlands trots in Zweden: 'Hollanders onmisbaar voor pretparkindustrie'

Reacties