Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vliegende Hollander blijft 'storingskampioen' Efteling: 42 keer kapot in drie maanden

08-11-2015, 19.26 uur

De Vliegende Hollander in de Efteling blijft een probleemgeval. In de afgelopen drie maanden ging de attractie maar liefst 42 keer kapot. De waterachtbaan stond in die periode 74 uur lang stil vanwege technische problemen. Geen enkele andere attractie had zo veel last van storingen.

Dat blijkt uit gegevens de website EftelStats. Alleen vandaag al zaten passagiers drie keer geruime tijd vast. Vanaf aanstaande donderdag is De Vliegende Hollander gesloten voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Die duurt naar verwachting tot begin februari 2016.

Afgelopen zomer was de nieuwe dive coaster Baron 1898 nog koploper op het gebied van storingen. De achtbaan werd in de eerste openingsmaanden geteisterd door veel aanloopproblemen. In juli was de achtbaan 20 procent van de tijd gesloten.

De Vliegende Hollander, gebouwd door de omstreden fabrikant KumbaK, ging in 2007 open. In de jaren erna was de Efteling nog miljoenen euro's kwijt aan lapmiddelen om de baan operationeel te houden.

Niet alleen De Vliegende Hollander is komende maanden uit de running. Ook wildwaterbaan Piraña gaat in de winter dicht. Daarnaast kampt uitkijktoren Pagode al maanden met een technisch defect. Een openingsdatum is niet bekend.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be