Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Afscheid van Koosje en Kaatje: veelbesproken Efteling-zwanen hebben attractiepark verlaten

13-11-2015, 17.58 uurBeeld: Eftelwesley

Het heeft geen zin meer om in de Efteling op zoek te gaan naar de beroemde zwanen Koosje en Kaatje. Ze bevinden zich niet meer in het pretpark, bevestigt een woordvoerster. Daarmee komt er voorlopig een einde aan de langlopende soap rond de dieren.

Het zwanenkoppel werd populair bij bezoekers na berichten over vader Koosje, die zou kampen met liefdesverdriet door het overlijden van zijn partner. Hoewel zwanen erom bekend staan dat ze monogaam zijn, papte de weduwnaar dit najaar aan met het nieuwe vrouwtje Kaatje. Inmiddels hebben de twee samen een kindje.

Begin deze maand maakte de Efteling al duidelijk dat alle aandacht de watervogels iets te veel werd. Ze zouden naar een rustige plek worden gebracht. Nu blijkt dat die buiten het attractiepark ligt.

"Het heeft nog even geduurd om de dieren weg te brengen", vertelt een voorlichtster. "Zwanen laten zich niet zo makkelijk vangen." Op social media wordt gesuggereerd dat het kleine zwaantje overleden is, maar daar is bij de Efteling niets over bekend. Mogelijk keren de dieren in de toekomst weer terug. "Dat besluiten we later."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be