Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Eerste karretje gesignaleerd bij nieuwe achtbaan Phantasialand

08-11-2015, 01.40 uur

Er staat voor het eerst een karretje op de baan van de nieuwe rollercoaster in Phantasialand. Het Duitse attractiepark is begonnen met het testen van lanceerachtbaan Taron. Toch is de volledige trein nog nergens te bekennen.

Een speciaal wagentje moet duidelijk maken of er genoeg ruimte zit tussen de baan en decorstukken ernaast. Het opvallende voertuig bestaat uit een kaal onderstel met een brede ijzeren constructie erop.

Door het bakje op lage snelheid door de baan te slepen, weet Phantasialand of inzittenden hun handen straks buitenboord kunnen houden zonder gewond te raken.

Taron wordt Europa's snelste achtbaan met meerdere lanceringen. De attractie, die naar verwachting in 2016 opengaat, haalt een topsnelheid van minimaal 100 kilometer per uur. Langs de baan zijn een hoop gigantische rotswanden neergezet.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be