Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Julianatoren moet illegale circustent afbreken: 'Dan maar shows in de openlucht'

06-11-2015, 20.51 uur

Buurtbewoners van de Julianatoren krijgen weer een beetje rust. Een grote circustent in het Apeldoornse pretpark moet onmiddellijk worden afgebroken. De tent, waarin grote kindershows worden opgevoerd, blijkt er illegaal te staan.

Het attractiepark had een vergunning voor het plaatsen van de tent, maar volgens omwonenden was die onterecht verleend. Het gevaarte staat in een natuurgebied, vlakbij een dassenburcht. Naast de buren zouden ook de dieren last hebben van de harde muziek.

De gemeentelijke bezwarencommissie heeft beslist dat de vergunning inderdaad nooit afgegeven had mogen worden. Julianatoren-directeur Jeroen Buter is deze week gesommeerd om de tent af te breken, meldt dagblad de Stentor.

Buter spreekt over een flinke tegenvaller. Ter gelegenheid van de afsluiting van het pretparkseizoen zijn komend weekend nog een hoop shows gepland. "Dat moeten we nu in de open lucht doen. Gelukkig is deze uitspraak niet eerder gekomen. Dan waren de gevolgen écht vervelend geweest."

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be