Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Benzineautootjes Disneyland Paris worden milieuvriendelijk

07-11-2015, 13.14 uur

Disneyland Paris is op de groene tour. Alle autootjes van de attractie Autopia worden hybride. Ze kunnen dan zowel op benzine als op elektriciteit rijden. Volgens Disney is dat veiliger voor medewerkers en beter voor het milieu.

Het ombouwen van de wagentjes zou ervoor zorgen dat er maar de helft van de brandstof nodig is. Ook de CO2-uitstoot neemt flink af. 58 van de 85 karretjes zijn inmiddels 'groen'. De 27 overgebleven voertuigen worden de komende maanden aangepast. Ze krijgen naast een kleine verbrandingsmotor ook een grote batterij.

Disneyland koos er bewust voor om de auto's niet helemaal elektrisch te laten rijden. "Het kenmerkende geluid van benzinemotoren willen we niet verliezen", vertelt projectmanager Christophe Martin op een officiële Disney-blog. "Dat is onderdeel van de charme van de attractie."



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be