Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Megarenovatie van start: emotionele laatste rit in Disney's Big Thunder Mountain

04-11-2015, 14.37 uur

Met een lach en een traan hebben fans en medewerkers afscheid genomen van Big Thunder Mountain in Disneyland Paris. De achtbaan blijft meer dan een jaar gesloten voor de grootste opknapbeurt in de geschiedenis van het resort. Pas over dertien maanden is de megarenovatie afgerond.

Zondagavond vond de voorlopig laatste "wildest ride in the wilderness" plaats. Om 21.10 uur arriveerde het laatste mijntreintje onder luid applaus in het station van de attractie. Veel Disney-fans waren speciaal voor dat moment naar het pretpark gekomen, meldt de officiële website Disneyland Paris News.

"Het wordt raar om het kenmerkende geluid van de ratelende achtbaan meer dan een jaar te moeten missen", vertelde een fan uit België aan de vooravond van de langdurige sluiting. Een Fransman liet weten: "De attractie blijft veel te lang dicht, maar na 23 jaar is deze opknapbeurt wel noodzakelijk."

Bij Big Thunder Mountain worden onder meer decorstukken, baandelen en technische installaties vervangen. Verschillende scènes krijgen nieuwe speciale effecten.

Ook de rondvaartboot Rivers of the Far West is dertien maanden lang niet in gebruik. Het grote meer bij de attractie wordt de komende drie weken langzaam maar zeker drooggelegd. Per dag zakt het water tien centimeter.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be