Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Twijfels over nieuwe vergunning Walibi Holland: omwonenden 'trillen hun bed uit'

30-10-2015, 12.47 uur

De Raad van State zet een groot aantal vraagtekens bij een nieuwe omgevingsvergunning van Walibi Holland. Daarin staat dat het attractiepark dertig dagen per jaar tot 's avonds laat geopend mag zijn, met alle drukte van dien. Ook omwonenden zijn niet te spreken over de regels.

Zij eisen dat de geluidsnormen flink worden aangescherpt. "Wij trillen ons bed uit", vertelde een gedupeerde uit Nunspeet deze week tijdens een rechtszaak. Volgens de advocaat van de klagende buurtbewoners zal de overlast alleen maar toenemen, meldt dagblad de Stentor.

"Afgelopen weekend hebben wij zelf nog gemeten tijdens het Halloween-feest en de geluidsoverlast was maar liefst 27 decibel hoger dan is toegestaan." De gemeente Dronten en de milieudienst doen daar niets aan, claimt de raadsman. Alleen bij grote muziekfestivals worden er geluidsmetingen verricht. "Bij kleinere evenementen moeten de omwonenden het zelf doen."

Daarnaast vindt de Raad van State het raar dat de gemeente geen beperking heeft gesteld aan het aantal vuurwerkevenementen. Binnen drie maanden valt er een beslissing over de vergunning.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be