Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Särkänniemi

Pretpark stopt met dolfijnenshow: 'Niet meer van deze tijd'

01-11-2015, 21.30 uur

Dolfijnen trucjes laten doen is niet meer van deze tijd. Dat vindt de directie van het Finse pretpark Särkänniemi. Het dolfinarium in het attractiepark gaat definitief dicht.

"De publieke opinie keert zich tegen dieren in gevangenschap", zegt een manager van het park in een verklaring. Er wordt al meer dan twee decennia fel geprotesteerd tegen het dolfinarium. De sluiting heeft daarnaast ook financiële redenen: het houden van de dolfijnen was al een tijdje niet meer rendabel.

"Op dit moment is onze prioriteit om ervoor te zorgen dat de toekomst van de dieren op een goede manier wordt veiliggesteld." Er bevinden zich momenteel vier tuimelaars in Särkänniemi. Waarschijnlijk verhuizen zij in het voorjaar van 2016 naar een ander dierenpark. Er bestaat ook een mogelijkheid dat ze worden losgelaten in het wild.

Gerenoveerd
Het Finse dolfijnenverblijf opende in 1985 en werd in 2007 nog volledig gerenoveerd en uitgebreid. Met de sluiting verdwijnt een van de laatste dolfinaria in de omgeving. In het Zweedse pretpark Kolmården en de dierentuin van Kopenhagen (Denemarken) worden nog wel dolfijnenshows opgevoerd.

Meer Särkänniemi
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be