Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Plopsa had plannen voor gigantisch sportcentrum

07-11-2015, 15.44 uur

Sporten met Samson, Maya de Bij en Kabouter Plop? De Plopsa-groep, bekend van Plopsaland, had een tijdje plannen voor de bouw van een gigantisch eigen sportcentrum. Dat zegt Plopsa-ontwerper Piet De Koninck in een documentaire gemaakt door fans.

Hij vertelt dat Studio 100-baas Gert Verhulst het idee kreeg om kinderen meer aan sport te laten doen met behulp van de Plopsa-figuren. De beoogde locatie van het 'Plopsa Sport Center' is niet bekend.

"Doordat de studio groter werd, kwamen connecties sneller tot stand. Er is een ontmoeting geweest tussen Gert en de toenmalig voorzitter van het Olympisch Comité", aldus De Koninck.

De tekenaar kreeg de opdracht om in drie uur tijd een concept op papier te zetten. Hij bedacht een groot Olympisch Plopsa-dorp. Het plan ging uiteindelijk niet door, maar daar is De Koninck niet heel rouwig om. Wel zegt hij: "Het had een mooi initiatief geweest."Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be