Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

'Vluchtelingenkamp met vijfhonderd asielzoekers bij Walibi Holland'

23-10-2015, 12.26 uur

Pal naast Walibi Holland komt hoogstwaarschijnlijk een groot vluchtelingenkamp te liggen. Dat melden regionale media. De gemeente Dronten is van plan om een asielzoekerscentrum te bouwen op een steenworp afstand van het attractiepark.

Daar zouden vijfhonderd vluchtelingen gehuisvest worden. Hoewel de gemeente de locatie nog niet wil bevestigen, weet Walibi dat er gesprekken zijn gevoerd over de komst van een opvanglocatie. Een voorlichter geeft verder geen commentaar. "We willen ons buiten een politieke discussie houden", laat een woordvoerder weten aan Looopings.

Het gaat om het Ellerveld, een gebied dat gebruikt wordt als parkeerplaats tijdens Walibi's Halloween Fright Nights. Eerder waren er plannen om daar een groot bungalowpark te bouwen. Bezoekers merken voorlopig waarschijnlijk weinig van de vluchtelingen. Walibi Holland is van 1 november tot eind maart gesloten.

Het is onduidelijk of ook het evenemententerrein van Walibi ook in beeld is als locatie voor een tijdelijk tentenkamp. Burgemeester Aat de Jonge zei onlangs dat daar geen plannen voor zijn, omdat de voorbereidingen voor het festivalseizoen dan in de knel komen.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be