Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The London Resort

Chinezen investeren 136 miljoen euro in nieuw megapretpark Londen

20-10-2015, 13.41 uur

Een opsteker voor de initiatiefnemers van een gigantisch pretparkresort in Engeland. Chinezen zijn bereid om een flink bedrag te investeren in Paramount London. De nieuwe Britse trekpleister, die een geduchte concurrent moet worden van Disneyland Paris, opent volgens de planning in 2021.

Het relatief onbekende Chinese bedrijf SinoFortone steekt 100 miljoen pond (136 miljoen euro) in het project. Daarmee is het de grootste investering van een Chinese firma in de Britse toeristische sector tot nu toe. "Wij zien dit als een ideale investeringskans, vooral vanwege de korte afstand met Londen."

Het pretpark wordt ontwikkeld door London Resort Company Holdings, een vastgoedmaatschappij die wordt aangestuurd vanuit Koeweit. De totale bouwkosten worden nu geschat op 3,2 miljard pond (4,4 miljard euro).

Er komen themagebieden met zo'n vijftig attracties, die in het teken staan van bekende films en tv-series. Men verwacht 15 miljoen bezoekers per jaar, ongeveer evenveel als Disneyland. Paramount London moet 27.000 banen opleveren.

Meer The London Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be