Disneyland Paris

Disneyland Paris maakt stoomtrein milieuvriendelijker

20-10-2015, 16.24 uur | Reacties

Disneyland Paris wil dat de klassieke stoomtrein in het pretpark veiliger en milieuvriendelijker wordt. De Disneyland Railroad ondergaat sinds eind augustus een opknapbeurt van maar liefst tien maanden.

Daarbij kijkt men naar het houtwerk, het ijzerwerk, de dakbedekking, het schilderwerk en de waterbestendigheid. Wachtrijen, trappenhuizen, looproutes, wegwijzers, brandmeldinstallaties en omroepinstallaties worden vernieuwd. Het Main Street Station krijgt een groter balkon, zodat er meer plek is voor seizoensgebonden decoraties. Vloertegels worden vervangen door sierbestrating.


ZIE OOK: Stoomtrein Disneyland Paris rijdt half jaar lang niet

Het milieu is een belangrijk stokpaardje voor Disneyland. In alle treinstations worden speciale systemen geïnstalleerd die schadelijke vloeistoffen uit de locomotieven behandelen. Verder komen er milieuvriendelijke lampen.

Voor de tien maanden durende operatie werkt Walt Disney Imagineering samen met de afdelingen entertainment, inkoop, operations en onderhoud. In april gaan de treinen weer rijden. De renovatie van het Main Street Station duurt tot en met het zomerseizoen.ZIE OOK: Gewonden bij ongeluk met stoomtrein Disneyland Paris

Reacties