Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris maakt stoomtrein milieuvriendelijker

20-10-2015, 16.24 uur

Disneyland Paris wil dat de klassieke stoomtrein in het pretpark veiliger en milieuvriendelijker wordt. De Disneyland Railroad ondergaat sinds eind augustus een opknapbeurt van maar liefst tien maanden.

Daarbij kijkt men naar het houtwerk, het ijzerwerk, de dakbedekking, het schilderwerk en de waterbestendigheid. Wachtrijen, trappenhuizen, looproutes, wegwijzers, brandmeldinstallaties en omroepinstallaties worden vernieuwd. Het Main Street Station krijgt een groter balkon, zodat er meer plek is voor seizoensgebonden decoraties. Vloertegels worden vervangen door sierbestrating.

Het milieu is een belangrijk stokpaardje voor Disneyland. In alle treinstations worden speciale systemen geïnstalleerd die schadelijke vloeistoffen uit de locomotieven behandelen. Verder komen er milieuvriendelijke lampen.

Voor de tien maanden durende operatie werkt Walt Disney Imagineering samen met de afdelingen entertainment, inkoop, operations en onderhoud. In april gaan de treinen weer rijden. De renovatie van het Main Street Station duurt tot en met het zomerseizoen.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be