Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe topattractie Efteling krijgt andere naam

08-10-2015, 20.44 uur

De bouw van Hartenhof, de grootste en duurste Efteling-attractie ooit, gaat door. Maar de gigantische darkride krijgt wel een andere naam. De topattractie gaat Symbolica heten. Dat kan Looopings als eerste melden vanaf pretparkbeurs EAS in Zweden.

In de overdekte ride, vergelijkbaar met Fata Morgana en Droomvlucht, rijden bezoekers in karretjes langs scènes met mascotte Pardoes. Voor de naam was de Efteling op zoek naar een internationale term die ook door buitenlandse bezoekers makkelijk uit te spreken is. Symbolica is een fictieve planeet uit de wereld van Pardoes.

Eigenlijk had de attractie al in 2012 open moeten gaan, ter ere van de zestigste verjaardag van de Efteling. De beoogde locatie: een groot plein tussen de Pardoes Promenade en uitkijktoren Pagode. Passagiers zouden langs uitvoerig gedecoreerde scènes gevoerd worden met behulp van kantelbare, rijdende tribunes. De Nederlandse fabrikant Vekoma zou het vooruitstrevende transportsysteem gaan leveren.

Vanwege onenigheid over dat ritsysteem werd de opening al meermaals uitgesteld. De zestigste verjaardag van het pretpark werd uiteindelijk gevierd met watershow Aquanura. Daarna gaf men de voorkeur aan vrijevalachtbaan Baron 1898, die afgelopen zomer openging. De Efteling belooft dat darkride Symbolica gerealiseerd gaat worden vóór 2020.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be