Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelstad Oranje

Volkswoede om asielzoekers bij pretpark: staatssecretaris belaagd

06-10-2015, 22.08 uur

Inwoners van het Drentse dorpje Oranje zijn woest over de komst van nog eens zevenhonderd asielzoekers. In bungalows naast het gesloten pretpark Speelstad Oranje worden per direct zevenhonderd extra vluchtelingen opgevangen.

Daarmee komt het totale aantal asielzoekers in het vakantiepark op 1400, terwijl het dorpje zelf maar 150 inwoners telt. Vanavond werd de buurt geïnformeerd door staatssecretaris Dijkhoff. Een woedende menigte blokkeerde na afloop van de bijeenkomst zijn auto.

Een vrouw werd weggetrokken en kwam daarbij luid schreeuwend op de grond terecht, waardoor ze lichtgewond raakte. Andere buurtbewoners probeerden een portier te openen en vernielden de spiegel. De toegangsweg tot het dorp werd vervolgens geblokkeerd met touringcars.

Eind vorig jaar bleek al dat de asielzoekers in Oranje zorgen voor veel overlast en gevaarlijke situaties. Toen herbergde het bungalowpark 'slechts' vierhonderd vluchtelingen. Eigenaar Hennie van der Most krijgt een riante vergoeding voor het huisvesten van de buitenlanders.

Meer Speelstad Oranje
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be