Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-attractie Pagode blijft de komende maanden gesloten

02-10-2015, 16.48 uurBeeld: Jeroen Schulz

Een flinke domper voor de Efteling. Eén van de meest iconische attracties in het pretpark is voorlopig gesloten. Uitkijktoren Pagode blijft de komende maanden dicht vanwege technische problemen. Dat staat in een interne memo voor medewerkers.

Een woordvoerster bevestigt tegenover Looopings dat de 45 meter hoge 'vliegende tempel' waarschijnlijk pas volgend voorjaar weer operationeel is. De attractie staat al sinds 8 'september aan de grond. Ook in de maanden ervoor werd de Pagode regelmatig geteisterd door technische mankementen.

"Tot nu toe hebben we steeds gezorgd voor een tijdelijke oplossing", meldt de voorlichtster. "Omdat we willen dat de Pagode nog minstens een paar decennia meegaat, gaan we de komende maanden op zoek naar een structurele oplossing, met nieuwe technieken die passen bij deze tijd."

Daarvoor wordt ook de Zwitserse fabrikant Intamin ingeschakeld. Een precieze openingsdatum is nog niet bekend. De uitkijktoren opende 28 jaar geleden, in 1987.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be