Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling toont schets van eerste onderdeel nieuw sprookje Pinokkio

02-10-2015, 11.05 uur

De Efteling heeft een eerste ontwerp vrijgegeven van het nieuwe sprookje Pinokkio in het Sprookjesbos. Het tafereeltje krijgt drie verschillende onderdelen, waarvan een Italiaans huisje - de werkplaats van poppenmaker Geppetto - het eerste element is.

Bezoekers lopen straks als het ware door de vertelling heen, staat in een persbericht. Bij het gebouwtje kunnen ze naar binnen loeren. "Vanaf daar gaat men, samen met de karakters in het sprookje, op zoek naar Pinokkio en Geppetto."

Verderop wordt een vijvertje gebouwd, waar plek is voor de grote monstervis uit het verhaal. Er komen bovendien "interactieve elementen en een knipoog naar de Italiaanse oorsprong". Men benadrukt dat het 2 miljoen euro kostende sprookje een "klassiek en herkenbaar Efteling-tafereel" wordt.

Efteling-ontwerper Robert-Jaap Jansen is verantwoordelijk voor de tekening. Hij krijgt hulp van Efteling-illustrator Alessio Castellani, die zelf Italiaanse roots heeft. Afgelopen woensdag begonnen de eerste werkzaamheden. In het voorjaar moet het sprookje af zijn.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be