Nieuws

'Chinezen gaan Attractiepark Slagharen en Bobbejaanland overnemen'

02-10-2015, 15:06 uur | Reacties

Attractiepark Slagharen en Bobbejaanland komen mogelijk in Chinese handen. De Chinese multinational Wanda Group is van plan om de parkengroep Parques Reunidos over te nemen, eigenaar van vele tientallen Europese attractieparken.

Daarvoor zouden de Chinezen tussen de 2 en 2,5 miljard neertellen, melden buitenlandse media. Naast Slagharen en Bobbejaanland bezit de groep ook onder meer Movie Park (Duitsland), Mirabilandia (Italië), Parque Warner (Spanje), Tusenfryd (Noorwegen) en BonBon-Land (Denemarken). Het hoofdkantoor staat in Madrid.


ZIE OOK: Te koop: Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park

De Wanda Group stak eerder geld in reisorganisatie Thomas Cook, voetbalclub Atlético Madrid en Club Med, een uitbater van luxeresorts. Aan het hoofd staat Wang Jianlin, de rijkste man van Azië. Enkele dagen geleden opende Wanda in Zuidoost-China een nieuw themapark met drie grote rollercoasters, een theater, een enorm winkelcentrum en meerdere hotels. De bouw van het resort kostte 2,2 miljard euro.

Nu is Parques Reunidos nog onderdeel van de Britse investeringsmaatschappij Arle Capital. Een woordvoerder van Arle wil geen commentaar geven. Bij Parques Reunidos werken zo'n negenduizend mensen. De verkoop van de parkengroep hing al langer in de lucht.

ZIE OOK: 'Efteling wordt overgenomen als pretpark niet kan uitbreiden'

Reacties