Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parques Reunidos

'Chinezen gaan Attractiepark Slagharen en Bobbejaanland overnemen'

02-10-2015, 15.06 uur

Attractiepark Slagharen en Bobbejaanland komen mogelijk in Chinese handen. De Chinese multinational Wanda Group is van plan om de parkengroep Parques Reunidos over te nemen, eigenaar van vele tientallen Europese attractieparken.

Daarvoor zouden de Chinezen tussen de 2 en 2,5 miljard neertellen, melden buitenlandse media. Naast Slagharen en Bobbejaanland bezit de groep ook onder meer Movie Park (Duitsland), Mirabilandia (Italië), Parque Warner (Spanje), Tusenfryd (Noorwegen) en BonBon-Land (Denemarken). Het hoofdkantoor staat in Madrid.

De Wanda Group stak eerder geld in reisorganisatie Thomas Cook, voetbalclub Atlético Madrid en Club Med, een uitbater van luxeresorts. Aan het hoofd staat Wang Jianlin, de rijkste man van Azië. Enkele dagen geleden opende Wanda in Zuidoost-China een nieuw themapark met drie grote rollercoasters, een theater, een enorm winkelcentrum en meerdere hotels. De bouw van het resort kostte 2,2 miljard euro.

Nu is Parques Reunidos nog onderdeel van de Britse investeringsmaatschappij Arle Capital. Een woordvoerder van Arle wil geen commentaar geven. Bij Parques Reunidos werken zo'n negenduizend mensen. De verkoop van de parkengroep hing al langer in de lucht.

Meer Parques Reunidos
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be