Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark sloopt onverwachts drie attracties

28-09-2015, 20.19 uur

Drie klassieke attracties in het Zweedse pretpark Liseberg moeten plaatsmaken voor iets nieuws. Dit najaar worden twee vrijevaltorens en een 48 jaar oud nostalgisch reuzenrad afgebroken. Er komen drie andere rides voor in de plaats.

Liseberg neemt afscheid van de zestig meter hoge freefall tower Höjdskräcken, de 55 meter hoge space shot tower Uppskjutet en het reuzenrad Pariserhjulet. Door het verdwijnen van de drie attracties zal de skyline van het park ingrijpend veranderen.

Halverwege oktober beginnen de sloopwerkzaamheden. Over vervangende attracties, die in april af moeten zijn, hebben de Zweden nog niets bekendgemaakt.

Dit jaar opende Liseberg de nieuwe attractie Mechanica: een dertig meter hoge zwaaiende paal met aan het uiteinde een zestal draaiende en slingerende gondels. In 2014 werd de spectaculaire lanceerachtbaan Helix in gebruik genomen.



Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be