Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zelf Baron 1898 besturen? Fan maakt simulatie van Efteling-achtbaan

27-09-2015, 15.21 uur

Goed nieuws voor Efteling-fans die er altijd al van gedroomd hebben om bij achtbaan Baron 1898 te werken. Een 15-jarige wizkid heeft een simulatie gemaakt waarmee de dive coaster digitaal te besturen is.

"Je duikt daarbij daadwerkelijk in het leven van een attractiemedewerker", vertelt maker Max Kievits aan Looopings. Spelers kunnen onder meer karretjes laten vertrekken en shows starten. De 'Baron 1898 Simulator' is gratis te downloaden voor iPads. De ontwikkelaar werkt nog aan een versie voor iPhones en Android-telefoons.

Baron 1898 is al vaker een inspiratiebron gebleken jonge creatievelingen. Eerder maakte een 15-jarige jongen een virtuele onride-video van een ritje, waarmee hij hoge ogen gooide op internet.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be