Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Games

Kan dit computerspel RollerCoaster Tycoon doen vergeten?

19-10-2015, 07.01 uur

Fans van RollerCoaster Tycoon opgelet. Onafhankelijke game-ontwikkelaars uit Canada werken aan een computerspel dat de klassieke Tycoon-serie moet doen vergeten. Hun game Parkitect biedt de mogelijkheid om zelf attractieparken en achtbanen te ontwerpen.

Parkitect wordt gezien als de moderne versie van het nostalgische RollerCoaster Tycoon 2, dat dertien jaar geleden uitkwam. Sinds vorige maand is een eerste proefversie te downloaden. Voor de financiering haalden de bedenkers via internet bijna 65.000 dollar op, ruim 55.000 euro.

De makers claimen dat Parkitect ondanks het cartoony uiterlijk veel realistischer werkt dan andere pretparkgames. Zo is het niet alleen de bedoeling dat poppetjes het naar hun zin hebben, maar moeten ook de schoonmakers en monteurs tevreden worden gehouden. Bovendien reageren de virtuele bezoekers bijvoorbeeld teleurgesteld als attracties niet goed zijn afgewerkt.

"We proberen een moderne draai te geven aan de bestaande spellen", schrijven de initiatiefnemers. "Daarom bedenken we nieuwe mogelijkheden en ideeën die spelers van pretparkgames tot nu toe niet gezien hebben, inclusief het bouwen van levensechte rollercoasters."

Parkitect wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Ondertussen zitten ook de ontwikkelaars van RollerCoaster Tycoon niet stil. Het nieuwe deel RollerCoaster Tycoon World ligt op 10 december in de winkel. Volgend jaar verschijnt bovendien het vergelijkbare Planet Coaster.

Meer games
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be