Game

Kan dit computerspel RollerCoaster Tycoon doen vergeten?

19-10-2015, 07.01 uur | Reacties

Fans van RollerCoaster Tycoon opgelet. Onafhankelijke game-ontwikkelaars uit Canada werken aan een computerspel dat de klassieke Tycoon-serie moet doen vergeten. Hun game Parkitect biedt de mogelijkheid om zelf attractieparken en achtbanen te ontwerpen.

Parkitect wordt gezien als de moderne versie van het nostalgische RollerCoaster Tycoon 2, dat dertien jaar geleden uitkwam. Sinds vorige maand is een eerste proefversie te downloaden. Voor de financiering haalden de bedenkers via internet bijna 65.000 dollar op, ruim 55.000 euro.


ZIE OOK: Video onthult gameplay van nieuw deel RollerCoaster Tycoon

De makers claimen dat Parkitect ondanks het cartoony uiterlijk veel realistischer werkt dan andere pretparkgames. Zo is het niet alleen de bedoeling dat poppetjes het naar hun zin hebben, maar moeten ook de schoonmakers en monteurs tevreden worden gehouden. Bovendien reageren de virtuele bezoekers bijvoorbeeld teleurgesteld als attracties niet goed zijn afgewerkt.

"We proberen een moderne draai te geven aan de bestaande spellen", schrijven de initiatiefnemers. "Daarom bedenken we nieuwe mogelijkheden en ideeën die spelers van pretparkgames tot nu toe niet gezien hebben, inclusief het bouwen van levensechte rollercoasters."

Parkitect wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Ondertussen zitten ook de ontwikkelaars van RollerCoaster Tycoon niet stil. Het nieuwe deel RollerCoaster Tycoon World ligt op 10 december in de winkel. Volgend jaar verschijnt bovendien het vergelijkbare Planet Coaster.

ZIE OOK: Nieuwe pretparkgame van de makers van RollerCoaster Tycoon

Reacties