Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

PVV: 'Alle Limburgers met korting naar Toverland'

24-09-2015, 16.07 uurBeeld: ToverlandFansite

Alle Limburgers zouden korting moeten krijgen op een entreekaartje voor Toverland. Dat vindt de Limburgse afdeling van de PVV, als tegenprestatie voor het verstrekken van een lening. De provincie Limburg leent 2 miljoen euro aan het attractiepark.

Om nieuwe attracties te kunnen betalen, heeft Toverland vorig jaar geld geleend van ondernemers en investeerders. De minimale inleg was 100.000 euro. Twee van die bestaande leningen worden nu door de provincie overgenomen, melden regionale kranten.

Alleen coalitiepartij SP was tegen het plan, omdat de leningen geen nieuwe investeringen opleveren. CDA-gedeputeerde Ger Koopmans ziet de beslissing echter als een win-winsituatie. De provincie ontvangt tussen de 4,35 en 6,35 procent aan rente, terwijl Toverland minder betaalt dan voorheen.

Het plan van de PVV om alle Limburgers tegemoet te komen, kreeg weinig bijval. Koopmans noemde het "heel goed verzonnen, maar een onverstandige wens". "Je gaat in leningsvoorwaarden zaken betrekken die daar niks meer mee te maken hebben", zei hij.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be