Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bouw van nieuw Efteling-sprookje Pinokkio begonnen

30-09-2015, 11.02 uurBeeld: Stefan Schulte

De Efteling is vanochtend in alle vroegte gestart met de bouw van het nieuwe sprookje Pinokkio in het Sprookjesbos. Aan de rand van het bos, tussen Roodkapje en de Rode Schoentjes, moet binnen enkele maanden een Italiaans huisje met een vijvertje verrijzen.

Vanwege de werkzaamheden zijn verschillende paden afgesloten. De zij-ingang van het Sprookjesbos is tweehonderd meter verplaatst. Bezoekers komen het bos nu binnen bij Langnek. Bij Roodkapje is een modderpaadje richting de Rode Schoentjes aangelegd.

Op een groot zeil staat een aankondiging met de tekst: "Je zult mij hier nóóit zien! Niet liegen Pinokkio! We verwelkomen je graag in het voorjaar van 2016." Pinokkio, ontworpen door Robert-Jaap Jansen en Alessio Castellani, wordt het 29e sprookje in het bos. De Efteling trekt er 2 miljoen euro voor uit.

Op de toekomstige plek van Pinokkio staat nu nog een gesloten eettentje uit 1955. Dat zal eerst worden afgebroken. Ook een Holle Bolle Gijs daarnaast moet wijken voor de uitbreiding. Hij krijgt een nieuwe bestemming in het pretpark.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be