Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Bouw van nieuw Efteling-sprookje Pinokkio begonnen

30-09-2015, 11:02 uur | ReactiesFoto: Stefan Schulte

De Efteling is vanochtend in alle vroegte gestart met de bouw van het nieuwe sprookje Pinokkio in het Sprookjesbos. Aan de rand van het bos, tussen Roodkapje en de Rode Schoentjes, moet binnen enkele maanden een Italiaans huisje met een vijvertje verrijzen.

Vanwege de werkzaamheden zijn verschillende paden afgesloten. De zij-ingang van het Sprookjesbos is tweehonderd meter verplaatst. Bezoekers komen het bos nu binnen bij Langnek. Bij Roodkapje is een modderpaadje richting de Rode Schoentjes aangelegd.


ZIE OOK: Bouwtekeningen nieuw Efteling-sprookje Pinokkio opgedoken

Op een groot zeil staat een aankondiging met de tekst: "Je zult mij hier nóóit zien! Niet liegen Pinokkio! We verwelkomen je graag in het voorjaar van 2016." Pinokkio, ontworpen door Robert-Jaap Jansen en Alessio Castellani, wordt het 29e sprookje in het bos. De Efteling trekt er 2 miljoen euro voor uit.

Op de toekomstige plek van Pinokkio staat nu nog een gesloten eettentje uit 1955. Dat zal eerst worden afgebroken. Ook een Holle Bolle Gijs daarnaast moet wijken voor de uitbreiding. Hij krijgt een nieuwe bestemming in het pretpark.ZIE OOK: Efteling steekt 2 miljoen euro in nieuw sprookje: Pinokkio strijkt neer in Sprookjesbos

Reacties