Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

'Ponyrijden op de kermis is zielig en dieronvriendelijk'

22-09-2015, 16.07 uur

Het moet afgelopen zijn met het ponyrijden op de kermis. Dat vindt de Dierenbescherming. De pony's zouden op de kermis vreselijk slecht behandeld worden. Zo is het eten en drinken voor de beesten volgens de organisatie slecht geregeld.

"Daarnaast worden die dieren heel ongelukkig van al die kermismuziek en het luidruchtige gepraat van de bezoekers", vertelt een woordvoerder in De Telegraaf. "Vaak staan ze ook veel te dicht op elkaar." Daarnaast stuiten controleurs regelmatig op pony's die slecht zijn vastgebonden.

Gisteren trok de Dierenbescherming zich terug uit overleg met de organisatoren van paardenmarkten en kermissen. Er werd "geen vooruitgang qua dierenwelzijn geboekt", meent de zegsman.

De organisator van een paardenmarkt in het Gelderse Hedel reageert compleet verrast. "Uiteraard gaat er wel eens wat mis, maar waar mensen werken, worden nu eenmaal fouten gemaakt."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be