Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Niets dan lof voor overleden Efteling-ontwerper in aangrijpende rouwadvertenties

18-09-2015, 15.37 uur

De directie van de Efteling neemt op gepaste wijze afscheid van ontwerper Ton van de Ven, die woensdagochtend overleed. In een emotionele rouwadvertentie heeft het management vandaag niets dan lof voor de voormalig creatief directeur.

Van de Ven "leverde een buitengewone bijdrage aan de identiteit en groei van het park", schrijft de Efteling-directie. "Ton bracht als pionier technische vernieuwing, maar altijd in dienst van het sprookje. Zijn eigenwijze geest creëerde uitzonderlijke concepten voor attracties zoals het Spookslot, Fata Morgana en Droomvlucht." De nalatenschap van Van de Ven "zal ontelbare bezoekers nog decennialang blijven betoveren".

Ook verschillende directe collega's van de ontwerper lieten van zich horen. "Ton van de Ven heeft ons leven verrijkt met zijn unieke talent en zijn warme persoonlijkheid", staat in een rouwadvertentie ondertekend door bekende oud-medewerkers als Paul Beck, Ronald van der Zijl, Erik van den Brand en Reinoud van Assendelft de Coningh.

Familieleden van Van de Ven schrijven: "Hoe mooi is het dat je wens om er van het ene op het andere moment niet meer te zijn in vervulling gaat. Hoe verbijsterd en vol ongeloof blijven wij achter." De crematieplechtigheid vindt aanstaande dinsdag plaats in Vlijmen.

Mogelijk wordt als eerbetoon binnenkort een tentoonstellingsruimte in het Efteling Museum ingericht met het werk van Van de Ven. "We sluiten een speciale expositie niet uit, maar nu gaat alle aandacht uit naar de familie en het afscheid", zegt een woordvoerster.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be