Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Provincie steekt 100.000 euro in onderzoek naar Efteling-afrit

18-09-2015, 11.38 uur

De Efteling krijgt een flinke smak geld om onderzoek te laten doen naar het bouwen van een nieuwe afslag. Op toegangsweg N261 komt mogelijk een tweede afrit richting het attractiepark. De provincie Noord-Brabant steekt maximaal 100.000 euro in de verkeersstudie.

Daarnaast draagt de gemeente Loon op Zand 25.000 euro bij. Ook de Efteling zelf, de opdrachtgever van het onderzoek, betaalt mee. Een woordvoerder komt naar eigen zeggen snel met meer informatie, meldt het Brabants Dagblad.

Het bouwen van de extra afslag zou files moeten voorkomen. Nu ontstaan op drukke dagen nog regelmatig opstoppingen, ondanks dat de weg net verbouwd is. Daarnaast is het de bedoeling dat de huidige entreeweg, de Europalaan, vrij komt voor verkeer uit de buurt.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be