Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Erlebnispark Tripsdrill

Nieuw: virtueel achtbaanritje in je woonkamer

17-09-2015, 01.43 uur

Een Duits pretpark biedt bezoekers de kans om een achtbaanritje mee naar huis te nemen. Met behulp van een app en een virtualreality-bril is het mogelijk om een spectaculaire rollercoaster thuis te beleven.

Het systeem werkt met behulp van speciale brilletjes waar smartphones aan bevestigd kunnen worden. Door een panoramavideo af te spelen op de telefoon, krijgen kijkers het gevoel dat ze echt in de achtbaan zitten. Wie zijn hoofd draait, ziet dat het beeld automatisch meedraait.

Attractiepark Tripsdrill (Zuidwest-Duitsland) denkt iets unieks in handen te hebben. De 360 graden-video werd opgenomen bij de lanceerachtbaan Karacho. In het park zijn de brilletjes te koop. "Het is een waanzinnige ervaring", zegt directielid Benjamin Fischer. "Voor angsthazen en bejaarden is het helemaal een mooie uitkomst."

Het Duitse Europa-Park combineert virtualreality-techniek eveneens met achtbanen, maar dan omgekeerd. Daar krijgen achtbaanpassagiers tijdens een ritje een bril op, waardoor ze juist iets heel anders zien dan de omgeving.

Meer Erlebnispark Tripsdrill
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be