Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Pretpark vraagt extra geld voor virtuele achtbaanervaring

20-09-2015, 15.07 uur

Een nieuwe achtbaanervaring met speciale virtualreality-brillen is niet voor iedereen weggelegd. Het Duitse pretpark Europa-Park nam het nieuwe systeem afgelopen week in gebruik bij de achtbaan Alpenexpress Enzian. Maar reguliere bezoekers staan voorlopig met lege handen.

De virtuele achtbaanrit is momenteel alleen beschikbaar voor hotelgasten, jaarkaartbezitters en houders van een VIP- of eMotions Plus-kaart. Anderen kunnen de 'rollercoaster van de toekomst' waarschijnlijk pas over een maand ervaren. Zij moeten dan 4 euro per rit bijbetalen.

Door het dragen van de bril zien passagiers tijdens de rit een film die is afgesteld op het parcours van de achtbaan. Inzittenden krijgen het gevoel dat ze zich in een totaal andere omgeving bevinden, terwijl ze wel de snelheid voelen die correspondeert met de beelden.

Verschillende attractiebouwers zijn aan het experimenteren met de techniek. Europa-Park is voor zover bekend het eerste pretpark dat de beleving op grote schaal aanbiedt. Fabrikant Mack Rides werkt aan nieuwe coasters die speciaal zijn gemaakt voor het dragen van de brillen. Verder is de Duitse firma Huss bezig met het toepassen van het systeem op bestaande attracties.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be