Vakantiepark en attractiepark Duinrell

Duinrell zet vluchtelingen aan het werk

06-09-2015, 14:50 uur | Reacties

Duinrell heeft enkele vluchtelingen aan het werk gezet. Het Wassenaarse attractiepark werkt mee aan een project van VluchtelingenWerk Nederland om buitenlanders te laten wennen aan de Nederlandse arbeidsmarkt.

Op dit moment stelt Duinrell twee stageplaatsen ter beschikking aan vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hebben gekregen. Dat bevestigt woordvoerder Peter Wijnen in gesprek met Looopings. "Het zijn geweldige mensen die barsten van het talent. We zijn blij dat we op deze manier kunnen helpen." Hij zegt niet te weten of de vluchtelingen voor of achter de schermen werkzaam zijn.


ZIE OOK: Asielzoekers in Duinrell krijgen aparte in- en uitgang

In het vakantiepark van Duinrell worden 's winters al jaren asielzoekers opgevangen. De directie krijgt daarvoor een vergoeding van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dat project staat los van de werkende vluchtelingen.

VluchtelingenWerk wil binnen drie jaar zeshonderd vluchtelingen aan het werk helpen. Ook Attractiepark Slagharen werd even geleden benaderd. "We hebben nog geen concrete afspraken gemaakt, maar staan er wel voor open", vertelt directeur Wouter Dekkers.

ZIE OOK: Twee medewerksters Duinrell op heterdaad betrapt bij diefstal

Reacties