Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell zet vluchtelingen aan het werk

06-09-2015, 14.50 uur

Duinrell heeft enkele vluchtelingen aan het werk gezet. Het Wassenaarse attractiepark werkt mee aan een project van VluchtelingenWerk Nederland om buitenlanders te laten wennen aan de Nederlandse arbeidsmarkt.

Op dit moment stelt Duinrell twee stageplaatsen ter beschikking aan vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hebben gekregen. Dat bevestigt woordvoerder Peter Wijnen in gesprek met Looopings. "Het zijn geweldige mensen die barsten van het talent. We zijn blij dat we op deze manier kunnen helpen." Hij zegt niet te weten of de vluchtelingen voor of achter de schermen werkzaam zijn.

In het vakantiepark van Duinrell worden 's winters al jaren asielzoekers opgevangen. De directie krijgt daarvoor een vergoeding van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dat project staat los van de werkende vluchtelingen.

VluchtelingenWerk wil binnen drie jaar zeshonderd vluchtelingen aan het werk helpen. Ook Attractiepark Slagharen werd even geleden benaderd. "We hebben nog geen concrete afspraken gemaakt, maar staan er wel voor open", vertelt directeur Wouter Dekkers.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be