Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Ambitieus plan: Noord-Hollands museum moet pretpark worden

29-08-2015, 16.45 uur

Geen saai museum, maar een themapark met pretparkattracties. Zo moet het Noord-Hollandse Stoomtrammuseum in Hoorn er uiteindelijk uit komen te zien. Het management wil het museum omvormen tot een volwaardig dagje uit.

Momenteel wordt er al gewerkt aan een museumwinkel, een historisch plein en de ‘Tweede Tijdreis’: een interactieve presentatie over de geschiedenis van de stoomtram. Een nieuwe kiosk vormt komend najaar het startpunt voor de Stoomsafari, een soort speurtocht.

Dit jaar komen er naar schatting 100.000 bezoekers, vertelt directeur René van den Broeke in het Noordhollands Dagblad. De vernieuwing van het museum kostte tot nu toe zo’n 800.000 euro. Het grootste gedeelte daarvan wordt betaald door de Bankgiroloterij.

Van den Broeke: ”Er gebeurt heel veel op toeristisch gebied in Hoorn, maar dit is momenteel echt de grootste ontwikkeling.” De ambitieuze plannen doen denken aan de renovatie van het Spoorwegmuseum in Utrecht, waar sinds 2005 onder meer een heuse darkride te vinden is.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be