Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Bellewaerde beschuldigd van racisme: 'Medewerkers scholden mijn zoontje uit'

29-08-2015, 08.41 uur

Personeelsleden van het Belgische pretpark Bellewaerde worden beticht van racisme. Eveline Tassin, die het park afgelopen week bezocht met haar moeder en zoontje, noemt medewerkers brutaal, onvriendelijk en racistisch. "Hoe wij daar behandeld werden, kan echt niet door de beugel."

Volgens Tassin werd haar 4-jarige zoontje anders behandeld dan andere bezoekers. "Hij is een halfbloedje en blijkbaar lag daar het probleem", vertelt ze aan Looopings. De ellende begon toen een medewerker aan de kassa het gezelschap zonder duidelijke reden weigerde te helpen.

Even later nam het jongetje plaats in een minireuzenrad. "Maar blijkbaar duurt een ritje korter als je een donkere huidskleur hebt." Het jochie moest na één rondje uitstappen, terwijl witte leeftijdsgenootjes vijf rondjes mochten blijven zitten.

Tot overmaat van ramp scholden werknemers de jongen meermaals uit, beweert Tassin. "We hoorden meermaals termen als 'bruine aap'. Een verschrikkelijke ervaring voor een kind van 4." Ook bij een souvenirwinkeltje vlogen de racistische uitspraken haar om de oren, zegt de moeder.

Ze diende dezelfde dag nog een klacht in, maar hoorde daar vervolgens niets meer over. Toen ze het verhaal uit de doeken deed op de Facebook-pagina van Bellewaerde, kreeg ze alleen te horen dat haar bericht doorgegeven zou worden. Excuses kwamen er niet.

Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be