Fårup Sommerland

Houten achtbaan wordt mogelijk 10 meter hoger

04-09-2015, 01:49 uur | Reacties

Het Deense pretpark Fårup Sommerland heeft grootse plannen. Het is de bedoeling dat de 20 meter hoge houten achtbaan Falken binnenkort een stuk verhoogd wordt. De lift van de rollercoaster moet 10 meter hoger komen te liggen.

Bij de bouw, ruim tien jaar geleden, had het attractiepark te maken met veel hoogtebeperkingen. "Dit heeft ervoor gezorgd dat we de liftheuvel maar 20 meter hoog mochten maken", vertelt directeur Søren Kragelund in een interview met fansite Themeparkfreaks. Lokale instanties hebben nu ingestemd met het versoepelen van die regels.


ZIE OOK: Efteling wilde Python vervangen: bouwplannen befaamde Python Plus voor het eerst openbaar

De baas wil de achtbaan tegelijkertijd een stuk uitbreiden. Voor zover bekend gebeurde dat in Europa op die manier nog niet eerder. Er wordt een deel van de parkeerplaats opgeofferd om ruimte te kunnen bieden aan de baan, die nu nog 622 meter lang is en een topsnelheid haalt van 75 kilometer per uur.

Wel moeten de Denen op zoek naar een nieuwe fabrikant. De oorspronkelijke bouwer levert geen 'woodies' meer. Volgens directeur Kragelund bevinden de plannen zich in een vergevorderd stadium. Er wordt met meerdere leveranciers onderhandeld.Reacties