Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vechtende Efteling-bezoekers zitten nog steeds achter tralies

23-08-2015, 17.25 uur

De daders van de massale vechtpartij op de afrit richting de Efteling zijn nog niet vrijgelaten. De zes vechtersbazen zitten nog altijd in de cel, meldt de politie. Het gaat om een stel uit Dordrecht en drie Belgen die allemaal op weg waren naar het pretpark.

Een onvoorzichtige invoegmanoeuvre zou tot irritaties hebben geleid. De 23-jarige zoon van het Dordtse koppel werd in zijn gezicht geslagen door een Belg. De 52-jarige vader van het slachtoffer pakte vervolgens een breekijzer uit zijn auto, waarmee hij een 63-jarige Belgische vrouw op haar hoofd sloeg.

Ook zij raakte gewond. Na behandeling in het ziekenhuis werd de vrouw alsnog aangehouden omdat ze ook meegevochten zou hebben. Drie Belgische mannen van 40, 42 en 66 jaar zijn eveneens vastgezet.

De ruzie mondde uit in een massale vechtpartij op een steenworp afstand van de Efteling. Een politiewoordvoerder spreekt van "een complexe zaak". "Nog niet alle verklaringen zijn opgenomen en naast elkaar gelegd", meldt hij aan Omroep Brabant. "De beschuldigingen gaan over en weer."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be