Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Alton Towers Resort

'Gruwelijk achtbaanongeluk veroorzaakt door menselijke fout'

23-08-2015, 19:23 uur | Reacties

Het dramatische achtbaanongeluk in het Engelse pretpark Alton Towers, waarbij in juni zestien gewonden vielen, werd veroorzaakt door een menselijke fout. Dat claimt de Britse krant The Mail on Sunday.

Een technicus zou een veiligheidswaarschuwing in het systeem van de achtbaan The Smiler genegeerd hebben. Vervolgens startte een collega de rollercoaster handmatig op. Daardoor konden twee karretjes bovenop elkaar botsen, met afschuwelijke gevolgen.

ZIE OOK: Slachtoffer achtbaanongeluk (18) doet haar verhaal: 'Het bot in mijn knie stak uit'

Van de zestien inzittenden raakten er vijf ernstig gewond. De complexe reddingsoperatie die volgde, duurde vier uur. Bij twee vrouwen moest later een been geamputeerd worden. The Smiler heeft sindsdien niet meer gedraaid.

Volgens de tabloid kunnen de twee medewerkers zich opmaken voor een grootschalig juridisch onderzoek. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten door bezoekers onnodig in gevaar te brengen. De personeelsleden werken naar verluidt nog steeds in Alton Towers, hetzij in een andere functie.

Journalisten van The Mail on Sunday zetten vraagtekens bij de veiligheidsprocedures van het pretpark. Ze vragen zich af waarom medewerkers überhaupt de bevoegdheid hebben om 'safety locks' in computersystemen van attracties te overrulen.

Merlin Entertainments, de beursgenoteerde eigenaar van Alton Towers, wil niet inhoudelijk reageren zolang het onderzoek naar het ongeval nog niet is afgerond.

ZIE OOK: Vijf zwaargewonden bij achtbaanongeluk: karretjes op elkaar gebotst

Reacties
Bijdrage