Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Kunstenaars maken parodie op Disneyland: 'Meest teleurstellende dagje uit!'

19-08-2015, 23.04 uur

In Groot-Brittannië wordt gewerkt aan een parodie op Disneyland. Een groep kunstenaars is bezig met een tijdelijk 'pretpark' dat Dismaland gaat heten. Compleet met Mickey Mouse en een half afgebouwd sprookjeskasteel.

Het park is deze zomer vijf weken lang toegankelijk, met een gelimiteerd aantal kaartjes van zo'n 4 euro per stuk. Op een affiche wordt het project omschreven als "Het meest teleurstellende dagje uit van Groot-Brittannië!" Het Engelse woord 'Dismal' betekent grimmig of duister.

Dismaland wordt gebouwd in het toeristische gebied Weston-super-Mare, op het terrein van een oud, vervallen zwembad. De beroemde anonieme maatschappijcriticus en kunstenaar Banksy werkt ook mee aan het park. Hij houdt zich al jarenlang bezig met opvallende en opschuddende kunstwerken.

Banksy heeft al eens eerder een stunt uitgehaald met een Disney-pretpark: in september 2006 plaatste hij bij Big Thunder Mountain in Disneyland Anaheim een pop die was aangekleed als gevangene uit Guantanamo Bay.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be