Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Buren Bobbejaanland worden gek van geluidsoverlast: 'Elke twee minuten een orkaan'

18-08-2015, 15.05 uur

Omwonenden van Bobbejaanland worden helemaal tureluurs van gegil en geraas uit het pretpark. Sommige buurtbewoners belden al tientallen keren de politie vanwege geluidsoverlast. Inmiddels zijn ze naar de rechter gestapt.

Grootste boosdoeners zijn achtbaan Typhoon, junior coaster Okidoki en slingermolen Sledge Hammer. Alle drie de attracties zijn geopend in 2004, enkele maanden voor de verkoop van het toenmalige familiebedrijf aan de Spaanse investeringsmaatschappij Parques Reunidos.

"Zonder vergunning", vertelt omwonende Karel De Vos aan een Belgische krant. Hij denkt dat oprichter Bobbejaan Schoepen de parkwaarde snel even wilde opschroeven met het neerzetten van de drie lawaaimachines. "Het blijft bitter om te zien hoe hij op het eind nog snel zijn prijs heeft weten op te drijven. En nu zitten wij ermee."

Door het gekrijs uit de Okidoki kan buurtbewoner Herwig Mertens zich in zijn tuin nauwelijks verstaanbaar maken. Hij vergelijkt het geluid met een orkaan. "En zo gaat dat op drukke dagen de hele dag door. Exact om de twee minuten, van tien uur 's morgens tot zeven uur 's avonds."

De politie waarschuwen heeft volgens De Vos geen zin. "Je kunt tientallen keren bellen voor lawaaihinder, maar dat haalt niks uit." Begin dit jaar stapten de buren naar de rechter. Die verplichtte dat eigenaar Parques Reunidos twee keer per jaar in gesprek gaat met omwonenden.

De geluidsoverlast is nog steeds niet opgelost. Ook wildparkeren in de buurt blijft een probleem. Verbodsborden, parkeerkaarten en politiecontroles halen in de praktijk weinig uit. Mertens: "Ze laten ook weleens zakjes met volle pampers achter. Eén keer heb ik er een chauffeur op aangesproken. Hij zei me dat zoiets in de auto zou gaan stinken, en toen reed hij weg."

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be