Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Ingangen voor rolstoelers bij Efteling-attracties zijn grauw en sfeerloos'

16-08-2015, 23.59 uur

Gehandicapten die de Efteling bezoeken, zien een kant van het pretpark die andere bezoekers zelden te zien krijgen. Speciale rolstoelingangen zijn grauw, sfeerloos en lelijk, vinden invaliden.

Daarover bericht het Brabants Dagblad. "De achterkant van De Vliegende Hollander voelt als de ingang van een schimmige nachtclub", schrijft de krant. "Een grauw steegje met een deurtje waar je aan moet bellen, om je als gehandicapte te melden. Het contrast met het anders zo fraaie Efteling-decor kon niet schriller."

Een journalist bezocht het attractiepark samen met Amber Bindels (26), die vanwege spasmen in een elektrische rolstoel zit. "Terwijl anderen in de gethematiseerde wachtrij alvast worden meegenomen in het verhaal van een dolend spookschip, is het wachten hier echter een heel andere beleving. Als we door een medewerker in het steegje worden opgehaald, moeten we wachten in een donker halletje."

Rolstoeler Bindels trekt veel bekijks als attracties stilgezet moeten worden om haar in te laten stappen. "Het voelt als aapjes kijken", zegt ze erover. "Ik wil eigenlijk zeggen dat het niets uitmaakt. Maar zo is het niet."

Eerder deze maand ontstond commotie toen iemand op Facebook klaagde over gehandicapten die in de Efteling overal zouden mogen voordringen. Dat blijkt in de praktijk niet zo te werken. Bij sommige attracties moet invalide Bindels zelfs meer geduld hebben dan reguliere bezoekers.

De Efteling geeft toe dat invalideningangen er in sommige gevallen niet al te fraai uitzien. Dat heeft volgens een woordvoerder de aandacht van het pretpark. Overigens krijgen gehandicapten 2 euro korting op de entreeprijs.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be