Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Noord-Koreaanse toestanden in Walibi Holland: vakbond recht voor de ingang geweigerd

12-08-2015, 23.59 uur

Walibi Holland houdt er een extreem streng deurbeleid op na. Jongerenvakbond FNV Jong mocht het pretpark vandaag niet in. Eigenlijk had de organisatie al toestemming om met vakantiemedewerkers van Walibi te komen praten.

Op het laatste moment kreeg de vakbond echter te horen dat de afspraak niet door zou gaan. Aanleiding was een onschuldig radio-interview op Omroep Flevoland met de vice-voorzitter van FNV Jong. Daarin legde ze uit waar haar club precies voor staat. Walibi was niet tevreden over het gesprek.

"Ik snap niet waar ze zich druk om maken", reageert vakbondsvoorzitter Esther Crabbendan. "Als er niks aan de hand is, waarom is het dan een probleem als wij langskomen?" Een verklaring kwam er niet. Crabbendan vermoedt dat het pretpark iets te verbergen heeft. "We hebben nog steeds vraagtekens."

Walibi staat erom bekend doodsbang te zijn voor negatieve media-aandacht. Niet zelden worden journalisten met kritische vragen door PR-manager Lindy Voskuil geweerd. Afgelopen week nog weigerde ze een cameraploeg van RTL Nieuws die een enorme wespenplaag in beeld wilde brengen. De woordvoerster wilde ook niet voor de camera verschijnen. Uiteindelijk ging een RTL-journalist stiekem naar binnen met een verborgen camera.

Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be