Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fårup Sommerland

Hond doodgereden door voorbijrazende achtbaantrein

10-08-2015, 15.15 uur

Een spectaculaire lanceerachtbaan in een Deens attractiepark heeft een dodelijk slachtoffer gemaakt. Bovenop de baan was ongemerkt een hondje gekropen. Inzittenden van de rollercoaster Lynet in Fårup Sommerland kregen de schrik van hun leven toen hun karretje bovenop het arme dier knalde.

Het beest, naar verluidt een terriër, was ontsnapt aan de aandacht van zijn baasje. Toen de attractie stilstond, kroop de viervoeter onder een hek door. Hij werd even later geraakt door een karretje dat met 80 kilometer per uur voorbij vloog.

De hond was op slag dood. Na het opruimen van de resten ging de attractie gewoon weer draaien. "We hebben een uitvoerige controle uitgevoerd en alles bleek veilig", zegt een woordvoerder. Hij denkt dat hetzelfde voorval niet met een klein kind had kunnen gebeuren. "Al zou het theoretisch natuurlijk wel kunnen."



Meer Fårup Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be