Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Slachtoffer achtbaanongeluk (18) doet haar verhaal: 'Het bot in mijn knie stak uit'

10-08-2015, 10.15 uur

De 18-jarige vrouw die deze zomer zwaargewond raakte bij een dramatisch achtbaanongeluk in Engeland, doet voor het eerst haar verhaal. Leah Washington beschrijft de gruwelijkheden die ze meemaakte toen het karretje waarin ze zat bovenop een andere trein knalde.

Wat begon als een gezellig dagje uit in pretpark Alton Towers, eindigde tijdens een ritje in de rollercoaster The Smiler in een nachtmerrie. "Ik had niet door hoe ernstig de situatie was tot ik zag dat de vinger van mijn vriend los hing", zegt Washington in een interview. "Toen keek ik naar een medepassagier, die een enorme snijwond op zijn voorhoofd had."

Het destijds 17-jarige slachtoffer dacht in eerste instantie dat ze zelf weinig mankeerde. Niet veel later verloor ze het gevoel in haar benen. "Ik zag dat de veiligheidsbeugel in mijn linkerbeen drukte. Voor me lag een stuk vlees en ik voelde het bot in mijn knie uitsteken." Op dat moment raakte Washington volledig in paniek.

Tijdens de vier uur durende complexe reddingsoperatie die volgde, wist het meisje aan de dood te ontsnappen. Ze verloor een kwart van haar bloed. Hulpverleners moesten technieken uit het leger gebruiken die normaal gesproken alleen gehanteerd worden bij slachtoffers van een bomaanslag.

Haar linkerbeen viel niet meer te redden en moest worden afgezet in het ziekenhuis. Toch gaat ze niet bij de pakken neerzitten. "Ik ben nerveus over alles wat nog komen gaat", geeft ze toe. "Door dit incident zijn al mijn toekomstplannen in de war geschopt. Het is vermoeiend om elke dag met krukken te lopen, maar ik weiger in een rolstoel te gaan zitten."

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be