Vakantiepark en attractiepark Duinrell

Tikibad Duinrell ontruimd wegens brand: honderden bezoekers in badkleding op straat

07-08-2015, 21:07 uur | Reacties

In het Tikibad van attractiepark Duinrell heeft vanavond een brand gewoed. Het vuur ontstond even na half negen, toen er kortsluiting ontstond bij een waterglijbaan. Zo'n negenhonderd badgasten moesten geëvacueerd worden.

Zij kwamen in hun zwemkleding buiten te staan. Een deel van de bezoekers kon worden opgevangen in een nabijgelegen restaurant. Uit voorzorg werden drie ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Binnen was sprake van veel rookontwikkeling. Twee personeelsleden moesten behandeld worden voor brandwonden en het inademen van rook.


ZIE OOK: Frituurpan in Tikibad slaat op hol, medewerker afgevoerd

De brand deed zich voor bij de elektrische installatie van de glijbaan Moonlight, een slide met speciale lichteffecten. De baan is circa 150 meter lang en zestien meter hoog. Bezoekers glijden met ongeveer 20 kilometer per uur naar beneden op een grote opblaasband.

Het is nog niet duidelijk of het Tikibad morgen open kan. "De brandweer verricht nog metingen om te zien of er chemische stoffen zijn vrijgekomen", vertelt een woordvoerder aan Looopings. Hij zegt tevreden te zijn over het verloop van de ontruiming. "Het ging vlekkeloos."ZIE OOK: Brand in vakantiepark Duinrell

Reacties