Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Tikibad Duinrell ontruimd wegens brand: honderden bezoekers in badkleding op straat

07-08-2015, 21.07 uur

In het Tikibad van attractiepark Duinrell heeft vanavond een brand gewoed. Het vuur ontstond even na half negen, toen er kortsluiting ontstond bij een waterglijbaan. Zo'n negenhonderd badgasten moesten geëvacueerd worden.

Zij kwamen in hun zwemkleding buiten te staan. Een deel van de bezoekers kon worden opgevangen in een nabijgelegen restaurant. Uit voorzorg werden drie ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Binnen was sprake van veel rookontwikkeling. Twee personeelsleden moesten behandeld worden voor brandwonden en het inademen van rook.

De brand deed zich voor bij de elektrische installatie van de glijbaan Moonlight, een slide met speciale lichteffecten. De baan is circa 150 meter lang en zestien meter hoog. Bezoekers glijden met ongeveer 20 kilometer per uur naar beneden op een grote opblaasband.

Het is nog niet duidelijk of het Tikibad morgen open kan. "De brandweer verricht nog metingen om te zien of er chemische stoffen zijn vrijgekomen", vertelt een woordvoerder aan Looopings. Hij zegt tevreden te zijn over het verloop van de ontruiming. "Het ging vlekkeloos."







Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be