Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Walibi Holland

Christenen in shock door sm-act in Walibi Holland: 'Pretpark is van het padje af'

07-08-2015, 12:21 uur | Reacties

Christenen in Flevoland zijn geschokt en teleurgesteld over plannen voor een sm-act in Walibi Holland. Tijdens de Halloween Fright Nights haalt het pretpark "zweepslagen, lak, leer en bondage" uit de kast. Dat schiet de gelovigen helemaal in het verkeerde keelgat.

"Het is het attractiepark niet waardig om naar dit soort extreme dingen te gaan zoeken", reageert Jaap Oosterveld van de ChristenUnie in Dronten. "Walibi raakt steeds verder van het padje af", vertelt hij aan Omroep Flevoland.

ZIE OOK: Zweepslagen in Walibi Holland: Fifty Shades of Grey tijdens Halloween

De 'scarezone' in Walibi zal in het teken staan van "strenge meesteressen en slaven". Volgens woordvoerster Lindy Voskuil krijgt het toneelstukje inderdaad een seksuele lading. "We zoeken het randje op." Hoewel de sfeer van een darkroom wordt gecreƫerd, zou van echte seksuele handelingen geen sprake zijn. Acteurs raken bezoekers niet aan.

Het pretpark zit blijkbaar financieel in de problemen, denkt ChristenUnie-voorman Oosterveld. "Het verbaast mij dat Walibi steeds extremere markten opzoekt om voldoende omzet te realiseren. Kennelijk gaat het slecht." Eerder had hij al commentaar op de keuze om speciale Walibi-condooms te verkopen.

ZIE OOK: Bezoekers Walibi Holland gaan 'hard': pretpark verkoopt speciale Walibi-condooms

Reacties
Bijdrage