Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland neemt maatregelen tegen extreme wespenplaag

07-08-2015, 06.31 uur

Een helse wespenplaag in Walibi Holland is hopelijk snel verleden tijd. Er worden maatregelen genomen om de irritante insecten te verjagen. Bezoekers klagen al het hele zomerseizoen over de aanwezigheid van extreem veel wespen op paden, pleinen en in wachtrijen.

Een woordvoerster van Walibi erkent het probleem. "We hebben meer wespenvallen neergezet en huren specialisten in die wespennesten verwijderen", vertelt ze vandaag in De Telegraaf. "Alle open prullenbakken gaan we vervangen door dichte exemplaren. Inmiddels is driekwart al omgeruild."

Bij de EHBO-post staan dagelijks lange rijen met geprikte slachtoffers, beschrijft de krant. Wie komt aanstrompelen, hoeft niet eens meer te vertellen wat er loos is. Bezoekers stellen zich op in een stoet richting EHBO-dames die klaarstaan met vacuümpompjes en ijs.

"Het is net een scène uit een horrorfilm", vertelt een geprikte knul. "Overal waar je loopt, komen die ellendige beesten achter je aan. Je bent nergens veilig." Een vader wiens zoontje voor de derde keer op rij is gestoken, zegt liever terug naar huis te gaan. "Het is niet leuk meer zo."

In sommige wachtrijen zwermen zo veel wespen rond dat pretparkgangers er niet in de buurt durven te komen. Bij waterbaan Crazy River blijft een gedeelte van de rij, waar een open prullenbak staat, steevast leeg. Overigens komen ook op de dichte prullenbakken veel wespen af.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be