Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell ontvangt asielzoekers met open armen

10-11-2010, 21.30 uur

Tijd voor een welcome back party in Wassenaar. Voor de zevende keer in dertien jaar gaat Duinrell honderden uitgeprocedeerde asielzoekers huisvesten. In totaal krijgen zeshonderd vreemdelingen deze winter een plekje in de bungalows van het pretpark.

Pas over vier maanden hoeven ze weer weg. In tegenstelling tot wat Duinrell vaak beweert, kunnen de Iraniërs, Somaliërs en Chinezen wel degelijk gebruikmaken van de faciliteiten van het park. In het nieuwsarchief (PDF) van de gemeente Wassenaar lezen we dat "een bewoner op de opvanglocatie zich vrij mag bewegen door Duinrell en Wassenaar". Bovendien krijgen ze wekelijks geld waarmee ze mogen doen wat ze willen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be