Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zwarte Zaterdag in de Efteling: tienduizenden bezoekers en helse wachttijden

01-08-2015, 22.03 uur

Massale drukte zorgt voor chaos en extreem lange rijen in de Efteling. Vanwege de vakantieperiode en het lekkere weer beleeft het pretpark vandaag waarschijnlijk de drukste dag van het jaar. Er zijn bijna 45.000 bezoekers, melden insiders aan Looopings.

Alle parkeerplaatsen zijn stampvol. Vanochtend vroeg stonden er al enorme files. Toegestroomde automobilisten moeten kilometers verderop parkeren op weilanden. Ze worden per pendelbus naar de ingang gebracht. De Efteling roept mensen uit de omgeving op om per fiets te komen.

Voor zowel attracties als restaurants staan gigantische rijen. De wachttijd voor de nieuwe achtbaan Baron 1898 is al de hele dag ruim twee uur. Prullenbakken puilen uit, wat op veel plekken zorgt voor een flinke wespenplaag. De twee pinautomaten in het park, bij de ingang en bij pannenkoekenrestaurant Polles Keuken, zijn allebei buiten gebruik. Dat zorgt voor onhandige situaties, omdat bij de meeste dranktentjes alleen contant betaald kan worden.

De Efteling maakt zelf geen exacte bezoekersaantallen bekend. Gek genoeg is het grootste pretpark van de Benelux ondanks de drukte via Facebook en Twitter niet bereikbaar. Medewerkers van de social media-afdeling zijn vrij in het weekend. Op prangende vragen wordt pas maandagochtend gereageerd.











Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be