Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Gedoe over prijsdiscriminatie is slechte reclame voor Disneyland

30-07-2015, 19.18 uur

Disneyland Paris is het gesprek van de dag, maar niet op een positieve manier. Het pretparkresort krijgt deze week een gigantische bak negatieve publiciteit over zich heen vanwege vermeende prijsdiscriminatie.

De Europese Commissie is een onderzoek gestart omdat Franse bezoekers minder voor entreekaartjes en hotelovernachtingen betalen dan bijvoorbeeld Nederlanders. De kwestie speelt al jaren. In 2012 werd het probleem al aangekaart door een boze Brit. In mei dit jaar luidde een Europarlementariër nogmaals de noodklok. "Dit is een concreet voorbeeld van discriminatie", klonk het toen.

Nu is duidelijk dat er daadwerkelijk een politiek onderzoek naar de klachten zal komen. In de tussentijd slaagde de communicatieafdeling van Disneyland Paris er niet in om politici op andere gedachten te brengen. Talloze Europese media schilderen Disneyland deze week af als een broedplaats van sluwe oplichters.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be