Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland-klassieker Space Mountain na zes maanden weer open: dit is er veranderd

21-07-2015, 08.58 uurBeeld: InsideDLParis

Na een onderhoudsbeurt van maar liefst een half jaar is Space Mountain in Disneyland Paris eindelijk weer open. De overdekte achtbaan was sinds halverwege januari dicht voor een enorme renovatie.

Tijdens de zes maanden durende verbouwing hebben decorstukken en andere delen van de constructie een likje verf gekregen. Speciale effecten zijn in ere hersteld, met uitzondering van het grote 'kanon' waarin treintjes gelanceerd worden. Vroeger bewoog het kanon mee bij het 'afvuren' van de karretjes. Disneyland lijkt echter niet van plan om dat effect ooit nog in ere te herstellen.

De grootste verandering vond plaats in het station. Daar werd een single riders line geïnstalleerd, waarmee lege plekken in de bakjes opgevuld kunnen worden. Voor de speciale rij is een nieuwe trap gebouwd, weet fansite InsideDLParis. Vanuit daar komen single riders meteen in het station terecht. De binnenwachtrij slaan ze over.

Disneyland heeft al geruime tijd plannen om meer veranderingen door te voeren bij Space Mountain. Zo is het de bedoeling dat de treinen op den duur vervangen worden. Veel Disney-fans zijn het erover eens dat ook de wachtrij een flinke opknapbeurt kan gebruiken.

Eigenlijk zou de rollercoaster komend weekend pas heropenen, op zaterdag 25 juli. De komende dagen vinden er alvast 'generale repetities' plaats. Dat betekent dat de attractie onverwachts gesloten kan worden.







Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be