Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Fans teleurgesteld: Efteling houdt Baron 1898 gesloten

20-07-2015, 20.06 uur

De Efteling heeft definitief besloten om achtbaan Baron 1898 ook vandaag gesloten te houden. 's Middags had het pretpark nog goede hoop dat de attractie snel weer kon gaan draaien. Technici kregen de dive coaster toch niet op tijd aan de praat.

Het was de tweede opeenvolgende dag dat de publiekslieveling dicht bleef. Al sinds zondagochtend om 10.45 uur staat de Baron stil. De problemen worden volgens een woordvoerster veroorzaakt door "een kapot schakelaartje".

De Efteling heeft fabrikant Bolliger & Mabillard ingeschakeld. Die moet de storing samen met de eigen technische ploeg van het park verhelpen. Vanmiddag vonden er al volop testritjes plaats, zij het zonder passagiers. Toch bleef het computersysteem van de attractie een foutmelding geven.

Bij de ingang van de Baron stonden de hele middag tientallen Efteling-fanaten wanhopig te wachten in de hoop dat ze uiteindelijk toch een ritje konden maken. Dat bleek tevergeefs.

Een voorlichter beloofde eerder dat Baron 1898 morgenochtend "sowieso weer in bedrijf" zou zijn. Nu houdt men toch weer een slag om de arm. "We doen ons uiterste best." Zo nodig werken monteurs de hele avond en nacht door.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be