Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe app stuurt automatisch bericht bij storing in de Efteling

25-07-2015, 09.01 uur

Handig voor Efteling-bezoekers die willen weten of achtbaan Baron 1898 toevallig weer eens last heeft van een storing. Een nieuwe app stuurt gebruikers op verzoek een berichtje als een attractie in de Efteling stilvalt.

De app 'Eftelstats' toont verder niet alleen de wachttijden uit het pretpark, maar ook openingstijden van souvenirwinkels en restaurants. Verder zijn het actuele entertainmentprogramma en het aantal vrije plaatsen bij paardenshow Raveleijn te bekijken. De officiële app van de Efteling zelf biedt die informatie niet zo uitgebreid en overzichtelijk.

Gebruikers van Eftelstats krijgen bovendien de kans om een alarm in te stellen als een attractie een bepaalde minimale of maximale wachttijd bereikt. Zo is het mogelijk om een melding te ontvangen als Baron 1898 een wachttijd heeft van bijvoorbeeld minder dan een half uur.

De iPhone-applicatie werd ontwikkeld door ICT'er Jan van Kampen (24). Eftelstats is vanaf vandaag te downloaden in de App Store voor één euro. Een Android-app behoort volgens de initiatiefnemer nog tot de mogelijkheden voor de toekomst.

Het zou Van Kampen niet verbazen als de Efteling juridische stappen tegen hem wil ondernemen. "Aan de andere kant kost het online houden van de app en de website een bak met geld." Het vreemdst vindt hij dat de Efteling tot nu toe nooit iets heeft laten horen. "Geen reacties op tweets, mails of wat dan ook."

Het is niet voor het eerst dat ontwikkelaars er ongevraagd vandoor gaan met data van het attractiepark. Afgelopen voorjaar kwamen twee bollebozen al op de proppen met de gratis app 'EftelTijd'.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be