Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Inspectiedienst: 'Achttien Nederlandse pretparken hebben zaakjes niet op orde'

15-07-2015, 12.24 uur

Achttien Nederlandse pretparken hebben hun zaakjes technisch en administratief niet helemaal op orde. Ze schieten onder meer tekort bij het inspecteren en onderhouden van attracties. Dat laat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) weten.

De NVWA controleerde 27 pretparken, meldt het AD. Slechts bij negen daarvan werden geen gebreken aangetroffen. Eén park zit in de gevarenzone vanwege achterstallig onderhoud aan attracties. "We merken dat ze de kwaliteit en veiligheid niet kunnen waarborgen", vertelt Marijn Colijn van de NVWA in het AD. Om welke dagattractie het gaat, wil hij niet zeggen.

In de overgebleven zeventien pretparken wordt niet altijd voldoende onderhoud gepleegd. Ook bleken logboeken met informatie over storingen onvolledig. Het gaat vooral om kleine parken, omdat die aanzienlijk minder budget hebben voor onderhoud en kwaliteitscontroles.

Toch hoeven pretparkbezoekers zich geen zorgen te maken, meldt de inspectiedienst. "Als toestellen gevaarlijk zijn, gaat direct het slot erop."

Eigenaar Hennie van der Most van het Drentse attractiepark Speelstad Oranje moest op last van de NVWA de afgelopen jaren al meerdere attracties sluiten. Hij vindt dat de toezichthouder te ver doorschiet. "Veiligheid is belangrijk, maar je kunt ook overdrijven."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be